Paluu pääsivulle
Esipuhe

Tämä sivusto käsittää Urjalaa koskevaa kuva- ja muuta tallennemateriaalia.
Urjalan keskustaajama Laukeela sijaitsee 53 km Tampereelta Turun suuntaan.  Muita kunnan taajamia  ovat mm. Urjalan asema ("Huhti"), lasitehdaskylä Nuutajärvi, Väinö Linnan Pentinkulman esikuva  Honkolan kylä ja kunnan vanha kirkonkylä "Urjalankylä". Kunnassa on useita muitakin kylä- keskuksia.  Kunnan suurin järvi on Rutajärvi, jonka vanha nimi oli Airanne.

Sivusto on toteutettu yksityisenä hankkeena. Materiaalia on saatu mm. Urjalan kunnalta,  yksityiskokoelmista ja -arkistoista, Urjalan Sanomilta ym. Sivuston ylläpito kiittää kaikkia  aineistoa luovuttaneita. Erityiskiitoksen ansaitsevat Urjalan Sanomat, Urjalan kunta ja  erityisesti Urjalan kunnan arkisto.

Kiireinen sivuston katsoja voi keskittyä "valittuja kuvia" -kuvasarjaan. Tarkemmin sivustoon  tutustuva voi valita pääsivulta kiinnostusta herättävää materiaalia. Sivustolla on nähtävissä mm.  opettaja Matti Tyryn kuvaama n. 150 väridian kuvasarja vuodelta 1956. Sivuston Laukeelaa  -kuvasarjoissa nä- kyy kirkonkylän vanhaa rakennuskantaa eri aikakausilta. Liikenneyrityksiä -osassa  on vanhaa kuvamateriaalia urjalalaisilta alan yrityksiltä. Samoin autot ja mp:t sekä liikennettä  Urjalassa -kuvasarjat tarjoavat näkymiä vanhoihin kulkuneuvoihin. Lisäksi on kuvasarjoja mm.  Laukeelan kansakoululle, Urjalan kunnalle, hälytysajoneuvoille, kauppaliikkeille, huoltoasemille,  eri yrityksille ja henkilöille ym. Ääni ja videosivulla voi lisäksi nähdä ja kuulla vanhaa  materiaalia.

Kirjoituksia -osassa on muisteluita Urjalasta sekä urjalaisen museoneuvoja Arvo Kytölän  (1908-1980) muistelmia elämästään ja hänen laatimansa kuvaukset kahdesta vanhasta rakennuksesta.  Arvo Kytölä oli mm. perustamassa kahta kotiseutumuseota Urjalaan ja hän myös tallensi kunnan  historiaa ja esineistöä.       

Lisämateriaali (kuvat, diat, kaitafilmit, videot, äänitykset) ovat tervetulleita sivustolle,  niistä voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteella ukuvat ät gmail.com Suoritamme myös aineiston  digitoinnin tietokonemuotoon tarvittaessa.
Sähköpostiosoitteesta saa lisäohjeita esim.  paperikuvien toimitukseen. Mahdollisista virheistä tai tunnistetuista henkilöistä tai paikoista  otamme mielihyvin ilmoituksia vastaan.

Antoisia hetkiä sivuston parissa!

terv. sivuston ylläpito

sähköposti ukuvat ät gmail.com
Laukeela (Urjala kk.). Etualalla urheilukenttä, taustalla Rutajärvi.
Laukeelaa Googlen katunäkymissä:
Linkki: Laukeelan kirkonmäki
Linkki: Risteys Laukeelassa
(Odota, että kuvanäkymä latautuu. Voi kääntää katsetta tarttumalla hiirellä kuvaan)